Корисні й смачні продукти, які можна їсти в піст

Розпочався Різдвяний піст, тому ми вирішили написати, які найбільш смачні і корисні продукти можна їсти в піст.

Тофу і горіхи

Тофу нагадує несмачний сир, але ця якість робить його ідеальним наповнювачем будь-якої страви, в яку він привносить не тільки обсяг, але і незамінні амінокислоти і мікроелементи. Горіхи ж – їжа, улюблена всіма, – як дорослими, так і дітьми. Дієтологи і лікарі рекомендують включати їх в свій раціон і використовувати як перекус.

Гриби, бобові, гречка, соєве м'ясо

А ось ті, хто не може жити без стейків і соковитого м'яса будуть дуже складно переживати Різдвяний піст. Але вам точно допоможуть квасоля, горох, нут, сочевиця. Якщо за смаком воно навряд чи зрівнятися, зате корисних і потрібних речовин точно вистачить з головою.

Фалафель

Фалафель – одна з традиційних страв арабської кухні. Це смажені у фритюрі кульки з нуту. Фалафель всередині яскраво-зеленого кольору.

Арахісова паста

Користь арахісової пасти така ж як і в самому арахісі: багато рослинного білка, повністю позбавленого холестерину, а також вітамінів РР, А, В1, В2, Е. В арахісі також присутня фолієва кислота, яка сприяє відновленню і росту клітин.

Морська капуста

А цей продукт мало того, що дуже корисний, ще й досить смачний, і може замінити рибу, яку можна далеко не завжди.

2017-11-29 19:05:58